Ruim aanbod Europese grafstenen

Bij Norvold Memorials hebben we een ruim aanbod aan grafstenen die grotendeels uit Europa komen. De korte afstand van de bron naar de klant zorgt ervoor dat de hoge kwaliteit van de stenen wordt gewaarborgd. Ook vanuit een milieubewust oogpunt zijn Europese grafstenen een goede keuze, iets wat bij ons hoog in het vaandel staat.

Bel: 0346 355800 Showroom

Een grafsteen van Europees gesteente is duurzaam en uniek en daardoor voor velen de perfecte keuze. Er zijn bovendien verschillende opties in materialen en uitstraling, waardoor het gemakkelijk is om de juiste steen te vinden. In onze showroom in Soesterberg hebben wij een enorme collectie Europese grafstenen uitgestald die u van dichtbij kunt komen bewonderen.

De voordelen van een grafsteen Europees

Er zitten veel voordelen aan een Europese grafsteen, met name de hoge kwaliteit en duurzaamheid. Tijdens uw zoektocht kunt u bijvoorbeeld denken aan een grafsteen van Belgisch hardsteen, waarvan het materiaal afkomstig is uit de Ardennen. Belgisch hardsteen heeft een klassieke, eenvoudige en tijdloze uitstraling. Een grafsteen gemaakt van Belgisch hardsteen valt daardoor bij veel mensen in de smaak. Dit materiaal valt overigens doorgaans in de categorie goedkope stenen en wordt veel gekozen in verband met zijn eenvoudige stijl. Daarentegen is een Alpen grafsteen vaak wat prijziger, onder andere door zijn unieke uitstraling. Want niet alleen het materiaal, maar ook de uitstraling bepaalt uiteindelijk de prijs.

Grafmonumenten van Europees natuursteen in Soesterberg

De prijs van een grafsteen van Europees (natuur)steen kan dus variëren, afhankelijk van meerdere factoren. Het gekozen materiaal, de aanwezigheid van unieke details en de grootte bepalen uiteindelijk wat de steen zal kosten. Dit is een greep uit de mogelijke Europese steensoorten voor een grafsteen:

 • Belgisch hardsteen
 • Kalksteen
 • Graniet
 • Marmer
 • Basalt
 • Zandsteen

Staande grafstenen uit Europa

Er zijn niet alleen veel verschillende steensoorten uit Europa beschikbaar, ook hebben wij een ruime keuze in vormen en modellen. De keuze voor een grafsteen hangt af van meerdere persoonlijke voorkeuren, bijvoorbeeld een ruwe of moderne afwerking, maar ook de grootte en de voorkeur voor een liggende of staande steen.

Een staande grafsteen valt meer op doordat hij rechtop staat. Op een drukke begraafplaats kan dat zeker zijn voordeel hebben, omdat de grafsteen dan sneller in het oog springt. Een staande grafsteen heeft daarnaast veel ruimte voor gepersonaliseerde teksten en gedenkingen, wat een mooi eerbetoon is aan een geliefde die is overleden.

Ruwe grafmonumenten in showroom in Soesterberg

Liggende grafstenen Europees

Een liggende Europese grafsteen heeft ook zijn eigen unieke voordelen. Door zijn horizontale positie heeft het een mooie, maar rustige uitstraling. Bovendien is een liggende grafsteen, of u nu voor Europees gesteente gaat of niet, doorgaans vrij groot. Daardoor is er veel ruimte voor een persoonlijke boodschap.

Grafsteen Europees kopen

In onze showroom in Soesterberg hebben wij een enorm assortiment aan mooie grafstenen met verschillende prijzen. Deze leveren we tegen groothandelsprijzen aan steenhouwers, maar ook als particulier bent u bij ons welkom om een grafsteen te komen uitzoeken. Een luxe Alpen grafsteen bijvoorbeeld, of een grafsteen van Belgisch hardsteen. Na de reservering zal de steen worden geleverd aan de steenhouwer van uw keuze. Zij zullen vanaf daar het werk overnemen en de grafsteen van uw keuze voorzien van een personalisatie. Het bestellen van een grafsteen is een eenvoudig, maar ook bijzonder proces waar wij u graag in bijstaan en adviseren! Bent u benieuwd naar ons uitgebreide aanbod? Onze showroom is goed te bereiken vanuit alle volgende steden:

 • Almere
 • Amersfoort
 • Amsterdam
 • Hilversum
 • Soest
 • Soesterberg
 • Utrecht
 • Zeist