Unieke houten grafsteen van versteend hout

Grafstenen komen in veel verschillende vormen en materialen. Een optie die de laatste jaren flink aan populariteit heeft gewonnen is die van een houten grafsteen. Dit unieke materiaal staat garant voor een super exclusieve uitstraling, waarmee u op bijzondere wijze iemands herinnering kunt eren. In onze showroom in Soesterberg heeft u een ruime keuze uit verschillende formaten, kleurtinten en afwerkingen. Zo slaagt u zeker voor een houten grafmonument met de uitstraling die u in gedachten heeft.

Versteend hout Bel: 0346 355800 Showroom

Wat maakt versteend hout zo bijzonder?

Kiezen voor een versteend houten grafzerk betekent kiezen voor een gedenkmonument met historische waarde. Versteend hout is een fenomeen dat zich gedurende duizenden jaren ontwikkelt, wanneer hout bedekt wordt door sedimenten (zoals zand en klei) en onbereikbaar wordt voor zuurstof en organismen. Mineralen uit grondwater vervangen geleidelijk de organische materialen in het hout, waardoor het versteent. Dit proces kan tot wel miljoenen jaren duren en levert in dit geval een houten grafsteen met een opmerkelijke structuur en kleurvariatie op.

Norvold Memorials showroom met grote collectie gedenkstenen in Soesterberg

Waarom kiezen voor een houten grafmonument?

Los van de bijzondere wijze waarop versteend hout ontstaat, zijn er ook genoeg andere redenen om voor een houten grafmonument te kiezen. Het natuurlijke proces creëert namelijk prachtige patronen en kleuren in het gesteente, variërend van zachte aardetinten tot meer levendige kleuren. Bovendien heeft een versteend houten grafzerk een aardse en rustieke uitstraling die veel mensen aanspreekt. Als laatste is het materiaal niet onderhevig aan slijtage en blijft het decennialang in perfecte staat. Dit maakt een houten grafsteen een duurzame keuze met een unieke uitstraling en bovenal: een mooi verhaal.

Ruwe grafmonumenten in showroom in Soesterberg

Versteend houten grafsteen bestellen

Bent u op zoek naar een unieke houten grafsteen? Door voor versteend hout te kiezen, geniet u van de natuurlijke doch exclusieve uitstraling die het materiaal eigen is.

In onze showroom vindt u een uitgebreid aanbod houten grafmonumenten, elk met hun eigen patronen en kleurstelling. Doordat elk exemplaar volledig uniek is, kunt u deze het beste met eigen ogen komen bewonderen in onze showroom in Soesterberg. Daar kunt u als steenhouwer onze houten grafstenen inkopen en als particulier reserveren voor eigen gebruik. In het tweede geval kiest u tot twee houten grafstenen uit en brengt de steenhouwer van uw keuze vervolgens een offerte uit voor het bewerken ervan. De prijs van een houten grafsteen is afhankelijk van het formaat en de gekozen afwerking.

We leveren onze houten grafmonumenten door heel Nederland, maar door onze ligging in Soesterberg hebben we voornamelijk veel klanten uit:

  • Almere
  • Amersfoort
  • Amsterdam
  • Hilversum
  • Soest
  • Soesterberg
  • Utrecht
  • Zeist