Een mooie zwerfkei als grafsteen

Bij Norvold Memorials in Soesterberg hebben we een collectie van meer dan tweeduizend natuurstenen grafmonumenten. Hier kunt u als particulier alle stenen, van Franse leisteen tot een Scandinavische zwerfkei, bekijken en bestellen. U kiest twee stenen en die laten wij bezorgen bij een gerenommeerde steenhouwer bij u in de buurt. Op basis van de offerte van de steenhouwerij laat u één van de grafkeien afwerken en plaatsen. Een grafsteen van een zwerfkei geeft het graf een mooie, natuurlijke uitstraling. Het is één van de vele mogelijkheden van natuursteen. Kijk alvast op onze website welke bijzondere soorten ruwe steen we nog meer leveren.

Bel: 0346 355800 Showroom

Waarom een grafsteen van een zwerfkei?

Een zwerfkei is gevormd in één van de ijstijden en door gletsjers meegevoerd naar verschillende landen. Het is een soort steen waar velen zich door aangesproken voelen, door zijn organische vormen en natuurlijke uitstraling. Elke grafkei is uniek en heeft een eigen karakter door de verschillende afmetingen, structuur en kleuren. De kei is onbewerkt en komt rechtstreeks uit de natuur. Het graniet kan door de steenhouwerij afgewerkt worden door naam en data te graveren in een naamplaatje van glas of door in staal of brons de belettering aan te brengen. Sommige stenen zijn geschikt om de naam en data in de steen te graveren. Een grafsteen van zwerfkei heeft verder niet veel opsmuk nodig. De steen is decoratief van zichzelf en veel extra ornamenten bederven de eenvoudige, natuurlijke uitstraling alleen maar.

Zwerfkeien als grafsteen op graf

Afwerking met kiezelsteen op het graf

Bij een een grafsteen van zwerfkei hoort een passende omranding en opvulling. Kiezelstenen op het graf sluiten goed aan bij de ronde, natuurlijke grafkei. Mogelijk vindt u schelpen beter passen of flagstones in dezelfde kleur als de grafkei. Een mooie omranding zorgt dat het graf netjes blijft en dat kiezelstenen of andere grafvulling op het graf blijven liggen en niet in de omgeving terechtkomen. Ook eventuele aarde en plantjes blijven binnen de omranding. Het geeft het graf een rustige en nette uitstraling en helpt bij het onderhouden van het graf.

Ruwe grafmonumenten in showroom in Soesterberg

Grafkeien bij Norvold Memorials

U kunt bij ons kiezen uit vele soorten grafkeien. Elke zwerfkei is anders van vorm en kleur. Een zwerfkei kan liggend of staand als grafsteen gebruikt worden. Daarvan ziet u voorbeelden in onze showroom. Onze vestiging in Soesterberg is eenvoudig te bereiken uit heel Nederland, zeker wanneer u in een van de volgende plaatsen woont:

  • Almere
  • Amersfoort
  • Amsterdam
  • Hilversum
  • Soest
  • Soesterberg
  • Utrecht
  • Zeist

Komt u van ver, maak dan vooral een afspraak, zodat één van onze medewerkers genoeg tijd heeft om u te adviseren.